ΝΕΑ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2007


ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΘΕΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών - Πειραιώς στο πλαίσιο του Μέτρου 4.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» έργο «Προώθηση της Ανάπτυξης Ζήτησης Ευρυζωνικών Υπηρεσιών στη Ν.Α. Αθηνών - Πειραιώς» διοργανώνει με την επιμέλεια της ένωσης iForce Επικοινωνίες ΑΕ - STRATIS Στρατηγικές & Δράσεις Κοινωνίας Πληροφοριών ΕΠΕ εσπερίδα με θέμα «Ευρυζωνικότητα & Εργασιακά Θέματα». Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2007 και ώρα 17:00, στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ (Πατησίων 69 και Αινιάνος 4, Αθήνα).

Στην εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή στο κοινό, έχουν προσκληθεί να μιλήσουν οι εξής: Ντίνα Μπέη, Πρόεδρος Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών - Πειραιώς, Νικήτας Κακλαμάνης, Δήμαρχος Αθηναίων, Γιάννης Παναγόπουλος, Πρόεδρος ΓΣΕΕ, Νίκος Κουλούρης, Αντιπρόεδρος, Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Φώτης Αποστολόπουλος, Γενικός Γραμματέας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών - Πειραιώς, Λίνα Πέλκα, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. «Κοινωνία της Πληροφορίας», Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών, Νίκος Κάκαρης, Γενικός Διευθυντής, Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας, Νίκος Δημητριάδης, Εκπρόσωπος Αναδόχου, Γενικός Δ/ντης STRATIS Στρατηγικές & Δράσεις Κοινωνίας Πληροφοριών ΕΠΕ, Μίνα Ζούλοβιτς, Δικηγόρος, Φιλοθεΐδης, Ρόγκας & Συνεταίροι, Εξωτερική Συνεργάτιδα Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού, Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαλλάς.

Πριν από την εκδήλωση, στις 16:30 θα τελεστούν τα εγκαίνια του νέου περιπτέρου ενημέρωσης για την ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ στο Πεδίον του Άρεως (Λεωφόρος Αλεξάνδρας & Μαυροματέων, πλησίον του αγάλματος Βασιλέως Κωνσταντίνου Α'). Στον χώρο αυτό έχουν εγκατασταθεί υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας με πρόσβαση στο διαδίκτυο (ίντερνετ) σε υψηλές ταχύτητες διασύνδεσης. Ο χώρος θα είναι ανοικτός για το κοινό ώστε να ενημερωθεί για τα οφέλη της Ευρυζωνικότητας από ειδικά εκπαιδευμένα άτομα και να χρησιμοποιήσει το γρήγορο ίντερνετ από τους εγκατεστημένους στο περίπτερο υπολογιστές. Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό έως τις 20 Ιανουαρίου 2008 και ώρες 10:00 - 16:00.

Παράλληλα, στο ΚΕΠ των Αμπελοκήπων (Λεωφ. Κηφισίας 125 - 127, Αμπελόκηποι) θα λειτουργεί ενημερωτικό γραφείο για την Ευρυζωνικότητα. Όπως και στο Περίπτερο της Ευρυζωνικότητας, οι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν για τα οφέλη της Ευρυζωνικότητας και να χρησιμοποιήσουν το γρήγορο ίντερνετ από τους διαθέσιμους υπολογιστές. Ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό από τις 20 Δεκεμβρίου 2007 έως και τις 20 Μαΐου 2008, τις ώρες λειτουργίας του ΚΕΠ.


3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κοινωνία της Πληροφορίας"
Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 20% από Εθνικούς Πόρους.