Δελτίο Τύπου - Πάτρα, 30 Ιανουαρίου 2002 

 
Εκδήλωση για την κοπή της πίττας του IN.A.Δ.E.
 


Με την παρουσία μελών του από την Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Αρκαδία, Κορινθία, Λευκάδα και Ζάκυνθο, το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας- ΙΝΑΔΕ διοργάνωσε στις 26/1 εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας σε γνωστό κέντρο της Πάτρας.

Ο πρόεδρός του Ινστιτούτου, καθηγητής του Πάντειου Πανεπιστήμιου, κ. Θεοδόσης Παλάσκας στην ομιλία του επανέλαβε ότι απώτερος στόχος του Ινστιτούτου είναι η βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών, με την ανάπτυξη μιας υγιούς και βιώσιμης οικονομικής δραστηριότητας και παράλληλη αναβάθμιση του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού επιπέδου. Ο Πρόεδρος τόνισε ότι οι ελληνικές Περιφέρειες είναι από τις φτωχότερες στην Ευρώπη και γι αυτό η παρουσία μη κερδοσκοπικών φορέων όπως το ΙΝ.Α.Δ.Ε. μπορεί να βοηθήσει στον σχεδιασμό και την βιώσιμη προοπτική μιας ισόρροπης ανάπτυξης με οφέλη για όλο το πληθυσμό.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Α/πρόεδρος του ΙΝ.Α.Δ.Ε. κ. Κων/νος Ζαΐμης, οικονομολόγος και πολιτευτής στο νομό Αχαΐας, τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξης του Ινστιτούτου στην Δ. Ελλάδα και αναφέρθηκε στους ρόλους της Τ. Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας στην ισόρροπη ανάπτυξη με εντελώς νέους τρόπους και συνεργασίες. Ο κ. Ζαΐμης στάθηκε ιδιαίτερα στην σχέση ελληνικής περιφέρειας με την Ε.Ένωση, στη αξιοποίηση της Κοινωνίας της Πληροφορίας για τις ανάγκες του συνόλου και έκλεισε με αναφορά στο σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η νεολαία στην πολύ-πολιτισμική κοινωνία.

Την πίττα ευλόγησε ο πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα Πατρών π. Νικόλαος Σκιαδαρέσης ο οποίος στην συνέχεια επιβράβευσε τις προσπάθειες και τους στόχους του Ινστιτούτου ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην σημασία της πνευματικής και πολιτιστικής δραστηριότητας. Ο π. Νικόλαος δήλωσε για την "ανάπτυξη" ότι είναι έννοια που εντάσσεται στην διδασκαλία της ορθόδοξης πίστης ενώ για τον πολιτισμό ότι απαιτείται από την κοινωνία για να οδηγηθούμε προς την πρόοδο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Νίκος Ταπεινός-δήμαρχος Λαρίσσου, Ηλίας Ζαχαρόπουλος-δήμαρχος Παραλίας, Θεόδωρος Αγγελόπουλος-δήμαρχος Αντιρρίου, Πέτρος Ρηγάτος αντιδήμαρχος Πατρέων, ο τ. Υπουργός κ. Ανδρέας Ζαΐμης, εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων, καθηγητές Πανεπιστημίου, επιχειρηματίες, και άλλοι επιφανείς πολίτες των Πατρών και των άλλων περιοχών της Δ. Ελλάδας.

 

Πίσω στα Νέα - Δελτία Τύπου