ΑΠΟΨΕΙΣ... 

 

Αθήνα 29 Ιουνίου 2007

ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΠΑΘΗ-ΔΑΣΟΛΟΓΟ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΠΑΡΝΗΘΑΣ

Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε,

Παρακολουθώντας τις δραματικές ώρες που πέρασε η Πάρνηθά μας δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι περήφανος ούτε για την παιδεία και την εγκληματική φύση κάποιον συμπατριωτών μας που βάζουν εσκεμμένα φωτιές για να οικοπεδοποιούν (εύκολο-γρήγορο χρήμα γαρ), ούτε για τους πολιτικούς μας ιθύνοντες-νομοθέτες που είναι χρόνια τώρα οι ηθικοί αυτουργοί αυτών των εγκλημάτων (είδατε καμία επίπτωση σε ένα τουλάχιστον συμπολίτη μας που έχτισε σε δάσος-παράνομο οικόπεδο-παράνομο σπίτι?) ούτε βέβαια για την κωμικοτραγική ανταπόκριση του δημόσιου τομέα υπεύθυνου για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Λες και δεν γνώριζαν ότι η Πάρνηθα ήταν και είναι στόχος (ακολουθεί το Τατόι βέβαια τον Αύγουστο φέτος του χρόνου υπομονή....που τώρα τυχαία την γλίτωσε).

Επίσης δεν είμαι περήφανος ούτε για την ουσιαστική έλλειψη ελέγχου των καμένων δασών και την ανύπαρκτη αναδάσωση (που δεν γίνεται...χρόνια τώρα έχει εγκαταλειφθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ-βλ σχετικά δημοσιεύματα εφ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) και την ανύπαρκτη αγορά εναέριων μέσων κατάσβεσης, δορυφορικού ελέγχου των δασών, εξοπλισμένων εθελοντών στα δάση κλπ (από πολεμικό υλικό το πάρτι καλά κρατεί στις προμήθειες για την φτωχή χώρα μας)

Γνωρίζω όμως ότι είστε από του λίγους έλληνες πατριώτες με οικολογική ευαισθησία και βαθιά επιστημονική γνώση του αντικειμένου που σε ανύποπτο χρόνο μου έχετε γνωρίσει.

Κύριε Πρόεδρε,

Γνωρίζω καλά τους επικοινωνιακούς διαδρόμους της χώρας μας και σας διαβεβαιώ ότι ότι στην χώρα μας η δημοσιότητα σε ένα θέμα όσο σοβαρό και αν είναι δεν κρατά παρά μερικά 24ωρα. Παρόλο το τραγικό της υποθέσεως και δεδομένου ότι τα φώτα της δημοσιότητα είναι στραμμένα προς εσάς, είναι ευκαιρία να πάρετε μια συντονισμένη πρωτοβουλία ως αρμόδιος φορέας μαζί με άλλες ΜΚΟ για:

1. Σωστή αποτίμηση των ουσιαστικών αιτιών της πυρκαγιάς
2. Καταγραφή του δασικού και ζωικού βασιλείου που απέμεινε στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής (Όχι μόνο στον Εθν. Δρυμό Πάρνηθας)
3. Εκπόνηση συγκεκριμένης στρατηγικής ταχείας (μερικά χρόνια) αποκατάστασης του καμένου (και ανάπτυξης) του δάσους με περιβαλλοντικά σωστές μεθόδους
4. Έναρξη επικοινωνιακής εκστρατείας στα ΜΜΕ, την Πολιτεία (όσοι δεν είναι κουφοί...) αλλά κύρια στους πολίτες της χώρας μας που ΚΑΙ σκεπτόμενοι είναι ΚΑΙ περιβαλλοντικά υπεύθυνοι είναι, για την αναζήτηση εθελοντών και πόρων με σκοπό την υλοποίηση ενός φιλόδοξου σχεδίου αποκατάστασης του δάσους στην αρχική του μορφή αλλά και διατήρησης του αργότερα με αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές.

Οι συνεργάτες μου και εγώ σας δηλώνουμε ότι είμαστε στην υπηρεσία σας ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ. Είμαι επίσης σίγουρος ότι οι πολίτες της χώρας μας και ο ιδιωτικός τομέας θα στηρίξουν οικονομικά και υλικά στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους μια τέτοια πρωτοβουλία.

Μην περιμένετε άλλο από την Πολιτεία. Είδαμε τι έχουν κάνει για τα δάση μας τα τελευταία 30 χρόνια....ΛΟΓΙΑ-ΛΟΓΙΑ-ΛΟΓΙΑ


Φωκίων Ζαΐμης
Ένας πολίτηςFokion A. Zaimis
President & CEO
iForce Communications, s.a.
ISO:9001/2000 CERTIFIED
Corporate Communications,
Events & P.R. Advisors
Academias 28, Athens GR-106 71
T +30.210.339.2500-4
F +30.210.339.2318
M +30.6936.850.951
fzaimis@iforce.gr
www.iforce.gr

Πίσω στις "Απόψεις"